בני קידר (בעל עיטור המופת)

יעקב צור שהיה מפקדו של בני קידר שנים רבות
יעקב צור מפקדו של בני קידר

יעקב צור מפקדו של בני קידר


קורות חייו של בני קידר בעל עיטור המופת



בנימין קליינמן נולד בבודפשט, הונגריה, בשנת 1936.

עם פלישת הנאצים להונגריה הועברה משפחתו לגטו. בנימין בן השמונה חווה רעב ומראות מוות רבים. כאשר החלו הנאצים ועוזריהם ההונגרים להשמיד את יהדות הונגריה הוצאו אלפי יהודים מבתיהם והובלו בשיירות רגליות אל גדות נהר הדנובה, שם נורו למוות והושלכו לנהר. בנימין הילד מצא עצמו באחת השיירות הללו אבל כבר אז הוכיח את תעוזתו ואומץ לבו, תפס בידו של אחיו ארווין המבוגר ממנו, משך אותו אחריו והם חמקו אל אחת הסמטאות וניצלו ממות. בהמשך הגיעה משפחתו ל"בית הזכוכית" שהיה בחסות השגרירות השוויצרית ושם שרדו עד תום המלחמה. בשנת 1950 עלתה המשפחה לישראל.

בנימין נשלח לחברת הנוער בקיבוץ גבעת ברנר. תוך זמן קצר התערה לגמרי ובלי שום קשיי קליטה או רגשי נחיתות הפך להיות "צבר" לכל דבר, ששמו בני. בשנת 1954 התגייס לצבא וכמובן ליחידה הקרבית ביותר, גדוד 890 של הצנחנים, שם כבר שירת אחיו ארווין. בעקבות אחיו שעברת את שמו לקידר לקראת שליחות של צה"ל בחבש דאז, עברת גם בני את שמו והיה לבני קידר. הוא שרת בפלוגה ד' המפורסמת, שמפקדה היה מוטה גור. כלוחם נועז ואמיץ השתתף בפעולות התגמול וממש על סף שחרורו מצה"ל, באוקטובר 1956, לקח חלק במלחמת "קדש" בסיני.

כאיש מילואים הוצב בני לגדוד המרגמות הכבדות המוצנח של חטיבת הצנחנים. הוא הוכשר לתפקיד של קשר. עד מהרה התחבב על כל חיילי הגדוד וזכה גם להערכה רבה כחייל מסור, אמיץ , אמין ומוכן למלא כל משימה. הוא מונה להיות הקשר האישי של המג"ד ובתפקיד זה התמיד במשך שנים רבות. כלוחם בגדוד זה השתתף במלחמת ששת הימים, 1967, ובמלחמת יום הכיפורים 1973. במלחמת ששת הימים גילה אומץ לב ראוי לציון בעת קרב פנים אל פנים מול יחידה מצרית במדבר סיני, ועל כך הוענק לו "עיטור המופת".

כאשר אורגנה העוצבה של הצנחנים (1977), והוקם במסגרתה אגד ארטילרי, עבר בני למפקדת הסיוע האוגדתית, כקשר אישי של מפקד האגד. בתפקיד זה השתתף ב"מבצע ליטני" בלבנון (1978) ובמלחמת לבנון הראשונה (1982). בני התמיד בשירות המילואים למעלה מארבעים שנה, ואף ניצל כל הזדמנות לבצע צניחות, על אף  גילו.

בחיים האזרחיים בני היה "אדם שבנה את עצמו במו ידיו". הוא עבד שנים רבות במשרד החקלאות, שם החל בתפקיד זוטר והגיע עד לתפקיד הבכיר של תקציבן המשרד,  שתכנן וניהל את כל תקציבי משרד החקלאות. מתפקיד זה פרש לגמלאות. בגיל 60 פלוס למד את רזי המחשב והפליא בהם, והיה לחונכם הנערץ של רבים מ"נערי האוצר" – הרפרנטים של האוצר במשרד החקלאות.

בני היה איש משפחה מסור, גידל בת ושני בנים וזכה לשלושה נכדים. הוא היה איש בעל כישורים מגוונים מאוד, ופיתח לעצמו שטחי עניין ותחביב שונים. במשחק הברידג' ממש הצטיין והגיע למעמד הנכבד של "רב אמן" . מצד שני התמסר גם למשחק הפיזי הקשה של מטקות על שפת הים, וגם כאן בלט כמקצוען.

בני היה חבר נאמן ומסור, ושמר קשר חם עם עמיתיו מהשירות הסדיר בפלוגה ד' ומשירות המילואים הארוך, ואכן היו לו חברים רבים שאהבו וכיבדו אותו  מאוד.

בני קידר נפטר ממחלת הסרטן  ביום כ"ז באלול תשע"ד, 22 בספטמבר 2014  והוא בן 78.



הוספת תגובה
  מגיב אנונימי
שם או כינוי:
חסימת סיסמה:
  זכור אותי תמיד במחשב זה

כותרת ראשית:
אבקש לקבל בדואר אלקטרוני כל תגובה לטוקבק שלי
אבקש לקבל בדואר אלקטרוני כל תגובה למאמר הזה