סרן ניר פורז ז"ל
תיאור המעשה: סרן ניר פורז ז"ל הוביל את הכח הפורץ לבית בו הוחזק סמל נחשון וקסמן ז"ל כבן ערובה בידי מחבלים, תוך גילוי תעוזה, נחישות, דבקות במשימה ואומץ לב יוצאי דופן, עליהם שילם אף בחייו. בתפקודו, השרה ניר ז"ל בטחון רב על כח הפריצה והיווה דוגמא אישית. על מעשה זה הוענק לו : צל"ש הרמטכ"ל טבת תשנ"ה דצמבר 1994, אהוד ברק, רב אלוף, ראש המטה הכללי
מתוך אתר יזכור:
לאחר חמש שנות שירות עמד ניר לפני שחרורו מצה"ל. בהיותו בחופשת שחרור נקרא לשוב ליחידה ולעמוד בראש הצוות שקיבל את המשימה לחלץ את נחשון וקסמן, החייל שחמישה ימים קודם לכן נחטף בידי מחבלים. המדינה כולה עצרה את נשימתה כשנחשפה בתקשורת תמונתו של נחשון, השבוי בידי חוטפיו. לאחר חיפושים אינטנסיביים ועבודת מודיעין רחבת היקף של כל זרועות הביטחון, התגלה הבית בו הוחזק נחשון - בשולי הכפר ביר נבאללה מצפון לירושלים, לא הרחק משכונת מגוריו. המחבלים ניסו להפעיל סחטנות תוך הצבת אולטימטום. למרות הקושי העצום בפריצה לבית, בו מבוצרים שלושה מחבלים חמושים, החליטה ממשלת ישראל שלא להיכנע למחבלים ולנסות לשחרר את נחשון. זו גם היתה הגישה בה האמין מעוז פורז, אביו של ניר, שהיה עד לניסיון סחיטה של מחבלים, שחטפו מטוס "אל על" בו שימש כטייס משנה. על כך התחנך וחינך ניר, מרגע שלבש את מדי הסיירת.
ביום י' בחשוון תשנ"ה (14.10.1994) נפל ניר בקרב עם מחבלי החמאס. מפקד היחידה תיאר את מהלך הקרב: "ביום שישי, 14 באוקטובר 1994, פרץ כוח של היחידה לבית בו הוחזק נחשון וקסמן, במטרה לשחררו. ניר היה בעת הפריצה בראש הכוח, ושאר החיילים מהצוות שלו מיד אחריו. ניר הגיע במהירות לדלת החדר שבו הוחזק החטוף, וניסה לפרוץ פנימה ולהציל את חייו של נחשון. במהלך ניסיון זה נורה ונהרג, ועשרה מחייליו נפצעו. במהלך פעולה זו גילה אומץ לב ונחישות יוצאת דופן. ניר היווה דוגמה אישית והשרה מנהיגות וביטחון על החיילים בכוח, בנסיבות מסוכנות ודורשניות שאין למעלה מהן."
התמונה מתוך ידיעות אחרונות 1 לינואר 1995
כתבה ממעריב על הפעולה
מתוך "שירים בככר" ערב יום הזכרון לחללי צה"ל 2009
כתבה על החטיפה מידיעות אחרונות, אוקטובר 2009
כתבה ממעריב, אוקטובר 2019