סגן חיים בן ארי לזבניק ז"ל

תעודת הערכה אלוף
חיים בן ארי לזבניק

חיים בן ארי לזבניק


סגן חיים בן ארי שירת בתעלה כנמר במלחמת ההתשה בחודשים מארס ואפריל 1970 בגזרה המרכזית ובעת התנדבותו נהרג



נהרג ביום ה-41 להתנדבותו בתעלה.

בשרותו הסדיר היה בגולני, כנמר פיקד על חיילי שריון במעוז. נהג לצלצל לאחותו מידי לילה לאחר הפגזה ולהשמיע "קול חיים". תקופת שירותו הייתה קשה ביותר.

סגן אלוף דן שני ז"ל היה מפקדו של חיים בן ארי בעת היותו נמר בתעלה. הוא הגיע לנחם את המשפחה לאחר נפילתו. שבועיים לאחר מכן נסעו בני משפחתו של חיים בן ארי לנחם את משפחתו של דן שני שנפל גם הוא.

מאתר יזכור:

באוגוסט 1965 גויס לצה"ל ושירת בחטיבת "גולני". התנהגותו המופתית והצטיינותו במילוי משימותיו סללו לפניו את הדרך לקורס קצינים ואמנם סיים אותו בהצלחה. במלחמת ששת הימים לחם בתל פאחר, כמפקד מחלקת תול"רים בגדוד "ברק". לאחר מכן עשה פרק זמן כמפקד בחרמון. לפני שחרורו מן הצבא חזר להדריך בבית הספר למפקדי כיתות של חטיבת "גולני", אשר בה שירת מראשית גיוסו. כשם שהצטיין כחייל, כן היה גם מפקד מעולה, חבר ורע לחייליו ונכון תמיד לסייע להם. כמפקד מחלקה דאג לכל אחד מחייליו. הוא היה נוסע עם סמלת הסעד לבתי החולים, לראות מה שלום אנשיו שם; כן היה נוסע לבתיהם, לעזור למשפחות. הוא היה מסור מאוד לעבודתו ולחייליו. אמנם אמר פעם ש"הצבא אינו בשבילי וכל היחסים וצורת התנהגותם של האנשים בצבא אינם תואמים את תכונותי ואינם מעוררים בי את ההרגשה, שהנה זה ייעודי בחיים", אך הוא המשיך לעבוד במסירות רבה עד שחרורו. אמנם הצטיין בתפקידים צבאיים, אך את נפשו נשא ללימודים בטכניון העברי בחיפה, ומאז שחרורו הקדיש את זמנו והתכונן לבחינות הכניסה לטכניון. הוא עשה זאת תוך כדי עבודתו כמדריך גדנ"ע, בבית הספר התיכון האזורי על שם רופין שבעמק חפר. בסוף מרס 1970 נקרא לשירות מילואים פעיל. אור ליום כ"ג בניסן תש"ל (28.4.1970), נפל באזור תעלת סואץ בשעת הפגזה. הובא למנוחת עולמים בבית הקברות בשדה ורבורג.

מחנכו בכיתות העליונות ב"בית ברל" כתב להוריו מכתב תנחומים ובו רשם, בין שאר הדברים: "בעיני היה חיים אבטיפוס מובהק של נער ישראלי גאה, זקוף בקומתו וברוחו, נבון ורגיש, אמיץ לב, בעל מחשבה עצמאית ולב פתוח ביחסיו עם הזולת. הוא היה חלוץ במחשבה ובמעשה. בעל יוזמה ואחריות ומעל לכל היה כורה אוזן קשובה לכל אדם. - - ראיתיו הולך ומתבגר לעיני, כשהוא בולט משכמו ומעלה מעל לחבריו ועמיתיו לכיתה. הוא היה נותן את הטון בחיפושיו אחרי דפוסי מחשבה חדשים. פגשתיו בעת האחרונה ברמת הגולן, בעת שירות מילואים. אף כי חלפה תקופה ארוכה יחסית מאז המלחמה, תיאר חיים באריכות את הקרב בתל פאחר. מעל לכל התיאורים בלטה החרדה לגורל חייליו ולאחריות הכבדה שהוטלה עליו להוביל את אנשיו לדרכם האחרונה. הוא סיפר לי על לבטיו ותכניותיו מתוך אופטימיות וביטחון, ואני התבוננתי בו מתוך הערכה והערצה ואמרתי בלבי: 'אשרי העם שאלה בניו! אשרי ההורים שזכו לבנים שלמים עם עצמם ואיתנים ברוחם'!".


סגן חיים בן ארי לזבניק ז"ל

תמונה מהמעוז שעליו פיקד בן ארי

סגן חיים בן ארי לזבניק ז"ל

מתוף דף הפייסבוק של הקבוצה "מלחמת ההתשה בחזית המצרית 1967-1970)

כתב יהודה בריל: אני מעלה את סיפורם של סגן במילואים חיים בן ארי (לזבניק) ז"ל, קצין "גולני" אמיץ ששרת כמפקד מעוז "נמר" בגזרה המרכזית וטוראי מאיר סמיט ז"ל מגדוד 79 שנפל בעת מילוי תפקידו בגזרה המרכזית  החודש לפני 50 שנה במלחמת ההתשה.
בחודש אפריל 1970 בשעות הלילה פתחו המצרים בירי ארטילרי כבד על המעוזים בגזרה המרכזית של התעלה. באחד המעוזים מפקד המעוז סגן במילואים חיים בן ארי קצין מגולני שהיה מודע שבעקבות הירי עלולה להיות פשיטה של כוח קומנדו מצרי על המעוז, נע בין עמדות התצפית הצופות לתעלה. תוך כדי תנועותיו בין העמדות נפצע סגן חיים בן ארי (לזבניק) מהירי אנושות ונהרג.
סגן חיים בן ארי ז"ל גויס בחודש אוגוסט 1965 ושירת בחטיבת "גולני". התנהגותו המופתית והצטיינותו במילוי משימותיו סללו לפניו את הדרך לקורס קצינים ואמנם סיים אותו בהצלחה. במלחמת ששת הימים לחם בתל פאחר, כמפקד מחלקת תול"רים בגדוד ברק. לאחר מכן עשה פרק זמן כמפקד בחרמון. לפני שחרורו מן הצבא חזר להדריך בבית הספר למפקדי כיתות של חטיבת "גולני", אשר בה שירת מראשית גיוסו. כשם שהצטיין כחייל, כן היה גם מפקד מעולה, חבר ורע לחייליו ונכון תמיד לסייע להם. כמפקד מחלקה דאג לכל אחד מחייליו.
מאז שחרורו מהשרות הסדיר הקדיש את זמנו והתכונן לבחינות הכניסה לטכניון. סגן חיים בן ארי (לזבניק) הובא למנוחת עולמים בבית העלמין בשדה ורבורג.
טוראי מאיר סמיט ז"ל גויס בחודש אוגוסט 1969 ושובץ לחיל השריון. הוא היה חניך מצטיין במקצועות הטנק ושובץ כנהג טנק. הוא הגיע עם חבריו למחזור לגדוד 79 למחנה בביר גפגפה  כדי לעבור צמ"פ ושובץ בפלוגה א'. הוא היה נהג טנק מצטיין. הוא ביצע את הטיפולים בטנק במסירות ובידע מקצועי מעולה. הוא התחבב על מפקדיו והיה אהוד על ידי חבריו לפלוגה. בסיום הצמ"פ בסוף חודש מרץ ירד הגדוד לגזרה המרכזית של התעלה ומחלקתו של מאיר נמצאה במעוזים בדוואר סואר.
טוראי מאיר סמיט הובא למנוחת עולמים בבית העלמין הצבאי בקריית שאול.
יהי זכרם ברוך !!
סגן חיים בן ארי לזבניק ז"ל
סגן חיים בן ארי לזבניק ז"ל
סגן חיים בן ארי לזבניק ז"ל
סגן חיים בן ארי לזבניק ז"ל
Mira Imbar, Abe Rotem ו159 נוספים
48 תגובות
10 שיתופים
לייק
תגובה
שתף


תמונה אחרונה של בן ארי



הוספת תגובה
  מגיב אנונימי
שם או כינוי:
חסימת סיסמה:
  זכור אותי תמיד במחשב זה

כותרת ראשית:
אבקש לקבל בדואר אלקטרוני כל תגובה לטוקבק שלי
אבקש לקבל בדואר אלקטרוני כל תגובה למאמר הזה