כשהגלגלים בערו: ראיון עם הצל"שניק שסיכל פעולה חבלנית מסוכנת בגבול מצרים
אוגוסט 2012. חוליית מחבלים, ככל הנראה מהג'יהאד העולמי, חדרה לשטח ישראל מחצי האי סיני על גבי רכב משוריין. החולייה הרגה מספר חיילים מצרים והשתלטה על משאית ועל נגמ"ש מסוג ברד"ם (רכב משוריין על גלגלים). המשאית שימשה כ"רכב תופת" והתפוצצה על הגדר, ואילו הברד"ם המשיך לשעוט אל עבר שטח ישראל במטרה לפגוע באזרחי המדינה ובחיילי צה"ל.
האירוע יכול היה להסתיים באסון גדול, אולם כוחות החטיבה הדרומית של אוגדת עזה, בהובלת גדוד הסיור המדברי, הצליחו לסכל את האירוע בפחות מרבע שעה. זאת בשיתוף פעולה עם כוחות שריון מגדוד "הבוקעים" ובסיוע כוחות יבשה ואוויר. שנה אחרי האירוע, שיחזר קצין השריון שקיבל צל"ש על האירוע, סגן (במיל') תומר עומרי את האירועים והתחושות מאז בשיחה עם אתר צה"ל. הוא חזר אל קולות מטחי האש ואל שבריר השנייה שבו ביצע את ההחלטה הנכונה.
באותם ימים היו התרעות על ביצוע פיגוע כזה, והמתיחות הייתה רבה. באותו זמן, סגן (במיל') עומרי שימש כמפקד מחלקה, והיה בדרכו לביצוע משימת ביטחון שוטף בגבול רצועת עזה. "הייתי רחוק מאזור האירוע והייתה תקלה במכשיר הקשר", נזכר סגן (במיל') עומרי. "שיחקתי איתו, וממה שהצלחתי לשמוע הבנתי שמתפתח איזשהו אירוע. מיד הבנתי שלא מדובר באירוע שגרתי מכיוון שראיתי פיצוץ גדול מאוד בקו האופק לכיוון כרם שלום", תיאר את המציאות שקרמה עור וגידים בשטח. "התחלתי לנסוע לכיוון הפיצוץ, ובאותו זמן הקשר חזר לפעול. הבנתי שיש רכב משוריין, שעליו מחבלים שחצו את הגבול. התחלתי לחפש אותו ופתאום הבחנתי בו מול הפנים", סיפר.
"באותם רגעים מה שעובר לי בראש זה שמדובר בסיכון ושאני צריך לקבל החלטה מאוד רצינית – אם אני עכשיו מבצע ירי", העיד סגן (במיל') עומרי על אותו רגע מכריע. "באותו רגע הייתי ללא אפשרות ליצור קשר עם המפקדים, ולא יכולתי לבקש אישור לירות", שיחזר והדגיש כי "לירות בשטח ישראל זה לא דבר טריוויאלי".
האירוע הוכיח את נחיצות הטנק ככלי חזק וממוקד
את ההחלטה הוא קיבל כאשר הצליח לזהות בוודאות שלא מדובר ברכב של צה"ל, והבחין כי הברד"ם מבצע ירי לעבר מכוניות. "הכל קרה בשניות. תוך מעט זמן כבר שחררנו פגז ראשון והוא פגע. היינו מאוד קרובים ולא הייתה אפשרות להחטיא", תיאר סגן (במיל') עומרי את ההצלחה המבצעית שמנעה התפתחות של אירוע חבלני מסוכן.
לאחר הירי החל צוות הטנק של סגן (במיל') עומרי לסרוק את השטח ולוודא שלא מנסים לבצע אירוע חטיפה. "מאוד נזהרנו וסרקנו את המרחב", הוא סיפר. "לא היה מקום לתחושות, הכל היה מאוד מקצועי. לא הבנו את המשמעות של האירוע, הרגשנו שזה פשוט חלק מהתפקיד". היום, החיילים כבר מבינים את המשמעות שלהם באותו אירוע, שכונה מאוחר יותר "גלגלים בוערים". "כשאני נזכר באירוע זה נראה כמו חלום רחוק. זה לא נראה כאילו הייתי שם והייתי שותף לדבר הגדול הזה", סיפר.
באירוע עצמו, פעלו הכוחות יחד עם כוחות חי"ר של גדוד הסיור המדברי וכוחות חיל האוויר, אך בסופו של דבר הכוח שהביא להשמדת הברד"ם היה כוח השריון. "כולם ניסו לירות עליו, ובסוף הפגזים היו מה שהשמיד אותו", התגאה סגן (במיל') עומרי, שכשהתגייס לא היה מרוצה מהשיבוץ לחיל השריון ובכלל העדיף ללכת לחי"ר. עכשיו הוא לא מתחרט. "זה נותן משמעות רבה לשריון ומראה עד כמה זה כלי חזק והכרחי", הדגיש.
לאחר האירוע קיבל סגן (במיל') עומרי את צל"ש מפקד פיקוד הדרום דאז, אלוף טל רוסו. "כשהודיעו לי על קבלת הצל"ש חשבתי על כמה שההורים ישמחו. אני מאוד התרגשתי, זה כבוד גדול. ההורים היו מאוד גאים בי מכיוון שאני הקצין הקרבי היחיד במשפחה", סיכם.