איך מצילים חיים כשנופלים פצמ"רים? הרופא שיקבל צל"ש מדבר

אמיר בוחבוט אתר הגבורה, וואלה, 2 בפברואר 2017
ד"ר גיא

ד"ר גיא


איך מצילים חיים כשנופלים פצמ"רים? הרופא שקיבל צל"ש מדבר



אלו היו ימי התמרון הקרקעי של צה"ל בלב השטח הפלסטיני במהלך מבצע "צוק איתן" במטרה לאתר  תשתיות טרור ולהשמידן. פלוגה בחיל הנדסה קרבית (חה"ן) של חטיבת הצנחנים, סרקה מספר מבנים בפאתי חאן יונס במטרה לאתר פתחי מנהרות. לפתע נשמע פיצוץ עז ממטען חבלה רב עוצמה שהפעילו מחבלי החמאס, אשר גרם למספר גדול נפגעים.

ד"ר גיא, שהיה במרחק של כמה מאות מטרים ממקום הפיצוץ, שמע בקשר על היקף הפצועים והחליט להסתער עליהם תחת אש כדי לסייע ללוחמים. "על אירועים מהסוג הזה אנחנו מתאמנים כל הזמן. הרבה נפגעים עם סוגי פציעות שונות. מה שעובר לך בראש באותו הרגע זה להגיע אל המקום כמה שיותר מהר כדי לטפל בפצועים", סיפר ד"ר גיא בריאיון מיוחד לוואלה! חדשות לרגל הענקת הצל"ש. כתוצאה מהפיצוץ נהרגו שלושה לוחמים ו-21 נוספים נפצעו. לוחם נוסף נפטר חודש וחצי לאחר מכן בבית החולים.

שבוע לאחר התקרית בחאן יונס, נקלע ד"ר גיא בשנית לאירוע רב נפגעים, אף חמור מהקודם. יחידת מגלן בפיקודו של סגן-אלוף י', פעלה במרחב חאן יונס במטרה לאתר מרפאה שבשטחה נבנתה מנהרה. הכוח של היחידה סרק את המרפאה כשלפתע נשמע פיצוץ עז והיא קרסה על הלוחמים. ד"ר גיא היה באותן שניות כמה מאות מטרים משם, הוא קיבל עדכון על הפיצוץ, ומיהר להגיע למקום האירוע.

גם הפעם האירוע הסתיים בהרוגים. שלושה לוחמים נהרגו ויותר מ-20 נפצעו. חומרת הפציעות הייתה גבוהה, לאור העובדה שהפיצוץ התרחש במתחם סגור. "האירוע הזה כלל פגיעות הדף מאחר שהלוחמים היו בזמן הפיצוץ בתוך מבנה סגור. קשה מאוד לזהות את הפציעה וקשה לטפל, בטח בשטח. אני צריך לעבור פצוע אחרי פצוע. למיין אותם ולקבל החלטה מי מקבל מה, ומה מידת הדחיפות לפינוי".

תרגיל של חיל הרפואה, צה"ל. דצמבר 2013 (דובר צה"ל)
"חיל הרפואה עבר שינוי משמעותי בשנים האחרונות". תרגיל של חיל הרפואה ב-2013 (צילום: דובר צה"ל)

מפקד יחידת מגלן, סא"ל י', שהמליץ על הענקת הצל"ש לד"ר גיא, סיפר לוואלה! חדשות כי עבודת הטיפול בפצועים תחת אש היא קשה מנשוא ודורשת אומץ רב. "מדובר בסביבה מבצעית מאוד מורכבת שבה אתה נדרש, כרופא, לקבל החלטות אמיצות ולבצע ניתוחים כשאתה בעצם מאוים בירי ופצמ"רים, ועדיין צריך להתרכז במשימה שלך כרופא שהמבנה מסביבו יכול לקרוס ומסביב נפתחת אש".

ד"ר גיא סיפר כי גם תחת האש הוא ידע שהוא צריך להתרכז בדבר אחד. "בתחילת האירוע אתה שואל אם יש אבטחה וברגע שאתה מקבל תשובה חיובית אתה מתרכז רק בטיפול בפצועים". גם ברגע שבו התבשר על קבלת העיטור הוא לא נח על זרי הדפנה. "קיבלתי שיחת טלפון ממפקד היחידה שסיפר לי שהוענק לי צל"ש. לא היה לי זמן להתרגש מזה כי תוך כדי הקפיצו אותנו לצפון בגלל המתיחות".

הוא סרב לקחת את השבחים לעצמו והדגיש כי הצל"ש הזה הוענק לו בגלל הצוותים הרפואיים והמערך הרפואי. "יש לנו איש צוות רפואי שהשאיר אישה ותינוקת בת שמונה ימים ובא להילחם. הצל"ש הזה שייך לכל חיל הרפואה שעבר שינוי משמעותי בשנים האחרונות ואני חלק ממנו".

מקור הכתבה



הוספת תגובה
  מגיב אנונימי
שם או כינוי:
חסימת סיסמה:
  זכור אותי תמיד במחשב זה

כותרת ראשית:
אבקש לקבל בדואר אלקטרוני כל תגובה לטוקבק שלי
אבקש לקבל בדואר אלקטרוני כל תגובה למאמר הזה